Διευθυντής του Προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. Αιμίλιος Λάλλας.
Ο Αιμίλιος Λάλλας είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., στην Α Δερματολογική-Αφροδισιολογική Κλινική που στεγάζεται στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης.
Είναι επίσης Υπεύθυνος Λειτουργίας του “Ειδικού Κέντρου Μελανώματος και άλλων Καρκίνων του Δέρματος” του ίδιου Νοσοκομείου.
Έχει εξειδικευθεί και ασχολείται κυρίως με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του δέρματος και τη διαχείριση και παρακολούθηση δερματο-ογκολογικών ασθενών.
Το κύριο πεδίο του κλινικού του ενδιαφέροντος είναι η παροχή υψηλά εξειδικευμένης δερματοογκολογικής υπηρεσίας με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, ώστε να καλύπτεται ολοκληρωμένα όλο το φάσμα των ιατρικών υπηρεσιών δερματο-ογκολογίας (πρόληψη-διάγνωση-θεραπεία-παρακολούθηση).
Το βασικό πεδίο διδακτικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος του είναι η δερματο-ογκολογία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης, της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου του δέρματος.
Το μεγαλύτερο μέρος του συγγραφικού και ερευνητικού του έργου αφορά τη τη διάγνωση και θεραπεία των όγκων του δέρματος. Έχει συγγράψει 426 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική βάση Pubmed Central (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=lallas+a). Μέχρι σήμερα υπάρχουν περίπου 15000 αναφορές άλλων ερευνητών στο ερευνητικό του έργο (https://scholar.google.gr/citations?user=mmRpGIkAAAAJ&hl=el). Βρίσκεται στη 3η θέση της Παγκόσμιας βιβλιογραφίας στο αντικείμενο της Δερματοσκόπησης και στην 1η θέση παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία. Έχει εισαγάγει και τεκμηριώσει καινοτόμες διαγνωστικές μεθόδους στη δερματοσκόπηση για την αναγνώριση του μελανώματος, του βασικοκυτταρικού και ακανθοκυτταρικού καρκινώματος και φλεγμονωδών δερματοπαθειών.
Έχει εκδώσει 11 βιβλία σε έγκυρους διεθνείς εκδοτικούς οίκους με βιβλιοκριτική και πολλά κεφάλαια με θέμα τη Δερματοσκόπηση σε βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων άλλων συντακτών.
Κατατάσσεται στο 2% των ερευνητών με το πιο επιδραστικό συγγραφικό έργο παγκοσμίως (συνεχώς από το 2019) και στο 1% των κορυφαίων αξιολογητών ερευνητικών/επιστημονικών εργασιών (peer reviewer). (https://www.publons.com)
Έχει συμμετάσχει ως Principal Investigator και Co-Investigator σε κλινικές δοκιμές φαρμάκων για την αντιμετώπιση του μεταστατικού μελανώματος, του βασικοκυτταρικού καρκινώματος, ακανθοκυτταρικού καρκινώματος, των ακτινικών υπερκερατώσεων και φλεγμονωδών δερματοπαθειών.
Συμμετέχει στη διδασκαλία του μαθήματος της Δερματολογίας στους φοιτητές Ιατρικής του Α.Π.Θ. και είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Δερματοσκόπηση” του Α.Π.Θ. Επίσης, συμμετέχει ως διδάσκων σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Α.Π.Θ. καθώς και των Πανεπιστημίων του Graz της Αυστρίας, της Modena και της Napoli της Ιταλίας. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του διαδικτυακού μετεκπαιδευτικού προγράμματος Professional Certificate of Dermoscopy με σπουδαστές από χώρες όλων των ηπείρων, και συνιδρυτής και ο εκ των δυο διδασκόντων του διεθνούς εκπαιδευτικού σεμιναρίου “Dermoscopy Excellence” (http://www.dermoscopyexcellence.org).
Έχει επιβλέψει 26 Διπλωματικές εργασίες Μεταπτυχιακών φοιτητών και επιβλέπει 3 Διδακτορικές Διατριβές Υποψηφίων Διδακτόρων. Είναι μέλος της Επιτροπής Διδακτορικών Διατριβών της Ιατρικής του Α.Π.Θ. Είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Επίβλεψης Διδακτορικών Διατριβών του Πανεπιστημίου της Modena στην Ιταλία.
Έχει επιβλέψει την εκπαίδευση πολλών νέων ειδικευόμενων και ειδικών δερματολόγων από διάφορες χώρες στη διάγνωση και διαχείριση των όγκων του δέρματος.
Έχει πραγματοποιήσει 178 ομιλίες σε 92 Διεθνή Συνέδρια και 193 Ομιλίες σε 99 Εθνικά Συνέδρια σε 30 Χώρες. Έχει πραγματοποιήσει 124 εκπαιδευτικά Σεμινάρια στο εξωτερικό και 33 στην Ελλάδα.
Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Δερματοσκόπησης (International Dermoscopy Society), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δερματο-Ογκολογίας (European Association of Dermato-Oncology) και μέλος διαφόρων άλλων διεθνών και εθνικών επιστημονικών Εταιρειών. Ήταν Γενικός Γραμματέας του 5ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Δερματοσκόπησης (5th World Congress of Dermoscopy) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 14-16 Ιουνίου 2018 (https://dermoscopy-congress2018.com).